Ana Sayfa
Duyurular
Ayın Mezunu (mart 2016): Mustafa Kara, İstanbul Üsküdar Eski Belediye Başkanı

Ayın Mezunu (Mart 2016): Mustafa Kara, İstanbul Üsküdar Eski Belediye Başkanı

1968 doğumlu Mustafa Kara, ilköğretimini Kars'da, ortaöğretimini Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde;  üniversite eğitimini ise İ.T.Ü Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır.

İş hayatına Proje Mühendisliği ve taahhüt işleri yaparak başlayan Mustafa Kara, Belediye Başkanı seçildiği döneme kadar inşaat ve perakendecilik sektörlerinde faaliyet gösteren iki aile şirketinde aktif olarak  görev almıştır.

Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra aktif ticaret hayatına ara veren Mustafa Kara, iş hayatının yanısıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında; çeşitli mesleki, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK'larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı.

Bunların bir kısmı şöyledir;

SMG (İ.T.Ü Sakarya Mühendisler Grubu) kuruculuğu ve başkanlığı;

SAGEM (Sosyal Araştırmalar ve Geliştirme Merkezi) kuruculuğu ve başkan yardımcılığı;

Kızılay Yenidoğan şubesi başkan vekilliği;

Genç İşadamları Vakfı üyeliği ve İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği) üyeliği;

Mavera ( Eğitim ve Sağlık Vakfı ) Kuruculuğu ve başkanlığı.

 

İş Hayatındaki Başarıları:

İstanbul Ticaret Odası Yılın Vergi Rekortmenleri KOBİ Özel Ödülü (2007);

İGİAD Girişimcilik Ödülü (2006);

Teknik Elemanlar Derneği Başarı Ödülü (2004) ile taltif edildi.

Aktif siyaset hayatına AK PARTİ 'nin kuruluş süreci ile başladı. İlk olarak AK PARTİ

Üsküdar İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan

Yardımcılığı görevini yürüttü. 2004 Yerel Seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine, Üsküdar Belediye Meclisinde AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği'ne ve İmar Komisyonu başkanlığına seçildi.

AK PARTİ Üsküdar İkinci Olağan Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini 2008 Kasım ayına kadar sürdürdü.

2009 yerel seçimleri ile Üsküdar Belediye Başkanlığına seçildi.

Çeşitli araştırma kuruluşlarının yaptığı anket sonucunda yüzde 60,5‘luk halk desteğini alan Mustafa Kara çalışma performansıyla 4 Büyükşehir ilçeleri arasında en başarılı iki Belediye Başkanı’ndan biri olarak seçilmiş ve ödülünü dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın elinden almıştır.Bunun yanı sıra Yerel Yönetimler ve Gençlik projeleri ödülü ile de ayrıca onurlandırılmıştır.

2009-2014 dönemi Üsküdar belediye başkanlığı görevini başarılı bir şekilde tamamlayıp, dönem sonunda kendi isteğiyle ve partisinin de rızasını alarak yeniden aday olmayan Mustafa KARA, Belediye başkanlığı öncesinde yürüttüğü işlerinin başına geri dönmüş, aile üyeleri ve 3800 kişilik çalışma ekibi ile birlikte iş hayatına  ve sivil toplum çalışmalarına devam etmektedir.

İnşaat ve taahhüt işleriyle birlikte Yerel Perakendede ciddi bir paya sahip olan Çağrı Gıda AŞ. Ve Semt Marketçilik AŞ. zincirleri ile Ülke kalkınmasına destek olma gayretindedir.

Evli ve beş çocuk sahibi olup orta derecede İngilizce bilmektedir.

Fotoğraflar