Ana Sayfa
Duyurular
Ayın Mezunu (nisan 2016): Prof.Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniv. Eski Rektörü, Kırıkkale Üniv. Rektör Yardımcısı
Ayın Mezunu (Nisan 2016): Prof.Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniv. eski Rektörü, Kırıkkale Üniv. Rektör Yardımcısı

Ayın Mezunu (Nisan 2016): Prof.Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniv. eski Rektörü, Kırıkkale Üniv. Rektör Yardımcısı

Van’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Van’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde 1984 yılında başladığı Lisans eğitimini, 1988 yılında tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl, mezun olduğu bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya hak kazandı. Yüksek lisans eğitimini; İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik Mühendisliği Bölümünde 1992 yılında tamamlayarak mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesine kayıtlı olarak başladığı ‘Doktora’ çalışmalarını, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Robotik Bölümünde sürdürerek 1996 yılında tamamladı.

İstanbul Teknik, Sakarya, Kırıkkale ve Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde akademisyen olarak görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında, ABD’nde bulunan Ohio-State Üniversitesinde ‘Post-Doctorate’ ve ‘Misafir Öğretim Üyesi’ statüsünde çalıştı. 2003 yılında Doçent oldu.

YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde ‘Profesör’ olarak çalışmakta iken, 09.09.2008 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından, Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne atandı. YÖK ve Üniversitelerarası Kurulda çeşitli komisyonlarda başkanlık yaptı. Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından, 2010 yılının en başarılı Rektörü seçildi. İki dönem rektörlük yaptıktan sonra, 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle Kırıkkale Üniversitesine atandı.

Bilimsel çalışmalarını, Uluslararası düzeyde 40’ın üzerinde yaptığı yayın ile değerlendirdi. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun çalışmalarında, kuruluş süreçlerinde ve yönetici olarak yer aldı. Çok sayıda TV Programı, panel ve konferansa konuşmacı ve yönetici olarak katıldı.  ‘IEEE Industry Applications Society’ dergisinin (Elektrik Makineleri Bölümü) ‘Yayın Hakem Kurulunda’ görev yaptı. İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.