Ana Sayfa
Duyurular
Tatankalar Türkiye Şampiyonu

Tatankalar Türkiye Şampiyonu

6 Mayıs 2016 akıllara kazınan ve belki de bir daha tekrarlanamayacak bir başarının tarihe altın harflerle yazıldığı bir gün oldu. Türkiye’de her geçen gün ilginin artarak devam ettiği Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) Üniversiteler Süper Ligini bu sezon namağlup şampiyon olarak tamamlayan takım Topluluk Başkanlığı ve Baş antrenörlüğünü Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cenk Yavuz'un yaptığı Sakarya Üniversitesi Tatankaları oldu. Anadolu Üniversitesi Rangers’ı final maçında Marmaris’te 13-3 mağlup eden Sakarya temsilcisi, 2015-2016 sezonunun Korumalı Futbolda Türkiye Şampiyonluğuna uzandı. Tatankalar geçen sezon bir alt lig olan 1.Ligi de namağlup olarak tamamlayarak Süper Lige yükselmişti. Ünilig tarihinde ilk kez bir Korumalı Futbol Takımı üst lige terfi ettikten sonra orada da şampiyon oldu.

Final müsabakası, bu sezon Muğla ili Marmaris ilçesinde gerçekleşti. Ligin en iyi hücum eden iki takımını karşı karşıya getiren mücadele tam bir taktik savaşı şeklinde geçti. Maça hücumla başlayan Sakarya 1. Çeyrekte Rıdvan Açıkdeniz’in vuruşu ile bulduğu alan golü sonrası 3-0 öne geçti. 2. Çeyrekte bu sefer oyun kurucu Bilguun Altankhuyag’ın başarılı pasını tutup harika bir koşuyla golü bulan ve skoru 9-0’a getiren isim Ozan Ceylan’dı. Rıdvan Açıkdeniz 1 sayılık ekstra vuruşu başarıyla gerçekleştirince skor 10-0’a geldi. Her iki çeyrekte ısrarla koşu oyunları deneyen Rangers’ı Tatanka defansı başarılı bir şekilde durdurdu ve devre 10-0 sonuçlandı.

İkinci yarıda yediği cezalar nedeniyle ofans ritmini oturtamayan Tatankalar ve daha iyi savunma yapan Rangers defansı skorun değişmesine izin vermedi. Tatankaların defansı Rangers’ın koşularına da paslarına da izin vermeyince Rangers maç içindeki tek skorunu alan golü ile bulabildi, 10-3. Bu gol sonrası daha iyi hücum etmeye başlayan Sakarya ofansı 2 kez yakaladığı gol şansını kullanamayınca skoru değiştirmek için elindeki son hakkında alan golü denedi ve çok başarılı bir gün geçiren Rıdvan Açıkdeniz ile skoru 13-3’e taşıdı, müsabaka böyle sonuçlandı. Anadolu Rangers uzun yıllar sonra ilk kez bir maçta touchdown (gol) bulamazken Sakarya Tatankaları çeyrek final, yarı final ve finali sadece 3 sayı yiyerek ve touchdown yemeden tamamlamış oldu.

Son derece centilmence geçen müsabaka sonunda Sakarya Tatankalarına kupa ve madalyalarını TÜSF idarecisi Birol Çağlar takdim etti.

Fotoğraflar