Ayın Mezunu (eylül 2016): Yusuf Sezgin

Ayın Mezunu (Eylül 2016): Yusuf Sezgin

1968 Erzincan doğumlu Evli ve 3 çocuk babasıyım. Orta derecede Almanca ve İngilizce biliyorum. Doğa ve fotoğraf çekmek, ziraat ile uğraşmak hobilerim arasında ilk sıradadır. İlkokuldan itibaren Liseyi bitirene kadar esnaf lokantasında gece – gündüz, tatil demeden çalıştım. Daha sonraları farkına varacağım bu çalışmanın kattığı değeri üniversite bittiğinde iş hayatına başladığımda anlayacaktım. O zamanki adıyla İ.T.Ü.S.M.F İnşaat Müh. (1985-1989) mezun oldum. Sakarya'da geçirdiğim 4 yılda çevre ve arkadaşlıklardan kazandığımız değerler kişiliğimizin omurgasını teşkil etti. Adam gibi Adam olmak, dik durmak ve hiç olmak... Sakarya'nın Mühendislik eğitiminin yanında bizlere kattığı en büyük kazanımlardır. O zamanlarda "yoku" paylaşırdık, arkadaşlıklar can içinde "can" dı her şeyden önce biz diyorduk. Önce Bilgi ve Ahlak ilkesiyle yolunuza devam edin mesleğiniz ne olursa olsun başında Ahlaklı olsun gerisi kolay kendi gücünüze inandığınızda başaramayacağınız hiç bir şey yoktur. Bunun için 1 saniyenizi ayırın sadece "karar"  verin ve uygulayın Mezun olduktan sonra 1990 askerlik ardından 2 yıl boğaz tokluğuna bir şantiyede çalıştım 1993 te kurduğum şirkette günümüze kadar projecilikle başladığım işlere taahhüt ve yap - sat müteahhitlikle devam ediyorum. Ayrıca proje yönetimi yaptığım başka bir şirkette çalışıyorum. Çeşitli vakıf, dernek ve spor kulüplerinde kurucu ve yönetici olarak görevlerime devam ediyorum.

Son Söz;

Parayı başınıza taç ederseniz, tacınıza baş bulamazsınız. Ve hayata küsmeyin, gül güle küsmez.

Selam ve muhabbetlerimle

Yusuf SEZGİN