Ana Sayfa
Duyurular
Ayın Mezunu (ekim 2016): Salih Hızlı
Ayın Mezunu (Ekim 2016): Salih Hızlı

Ayın Mezunu (Ekim 2016): Salih Hızlı

1968 doğumlu Salih Hızlı, ilköğretimini Cumhuriyet ve Atatürk’ de, ortaöğretimini Akhisar Lisesinde; üniversite eğitimini ise 1984 yılında İ.T.Ü Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne girmiş ve başarıyla tamamlamıştır.

İş hayatına Proje  ve taahhüt işleri yaparak başlayan Salih Hızlı, Belediye Başkanı seçildiği döneme kadar inşaat sektörlerinde faaliyet göstermiştir.
 
Akhisar Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra ticaret hayatından uzaklaşan Salih Hızlı, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; çeşitli mesleki, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK'larda kurucu üye ve yönetici olarak görev almıştır.

Sayın Salih HIZLI’ nın görev aldığı  projelerinden bazıları;

Akhisar İnşaat Mühendisleri Odası - Akhisar Temsilciliği
Spastik Özürlüler Derneği - Yönetim Kurulu Üyeliği
Akhisar Üniversitesi Yapma ve Yaşatma Derneği - Kuruculuğu ve Başkanlığı
Akhisar OSB Yönetim Kurulu Üyeliği
Akhisar İhtisas Zeytin OSB Müteşebbis  Heyeti Kurucu Üyeliği
Tarihi Kentler Birliği Üyeliği

Salih Hızlı AK PARTİ Akhisar İlçesi Kuruluşunda yer almış ve Kurucu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.
2004 Yerel Seçimlerinde AK PARTİ’ den Akhisar Belediye Başkanlığına aday olan Salih Hızlı ilk dönem belediye başkanlığı görevine başladı.

Belediye başkanlığını yürüttüğü Akhisar ilçesi çok geniş perspektife sahip bir kenttir. Kentimizin 9000 yıllık bir geçmişi vardır ve insanlar bu yörede yaşam sürmüşler. Bunun son 5000 yıllık bölümü “kentleşme süreciyle” geçmiştir. Akhisar dolayısıyla, bu oluşum ve birikiminden ötürü son derece zengin tarihi ve kültürel bir mirasa sahiptir.

İncil’de bahsedilen Hristiyanlığın yayılmasında etkili olan  yedi kutsal kiliseden 4.’sü “ Thyateira Antik Kenti ”  kazıları devam etmektedir ve  inanç turizmi açısından son derece önemlidir.

Akhisar ekonomisinin bel kemiği tarım ve tarıma dayalı sanayi oluşturmaktadır. Akhisar yaklaşık 830 bin dekarlık tarım alanına sahiptir ve bu alanlarda zeytin, tütün, buğday, mısır, bağ, domates, biber ve kavun üretiminden oluşmaktadır.

Akhisar aynı zamanda yaklaşık 12 milyon zeytin ağacı ile zeytincilik için çok ciddi bir merkez konumundadır. Üretip, işlediği 150.000 ton zeytin ile pazardaki yeşil zeytinin yüzde 30-40’ını, iç ve dış piyasaya tek başına sunmaktadır.

Hayvancılıkta da Akhisar büyük bir potansiyele sahiptir. Yaklaşık 11 bin adet büyük baş ve 62 bin adet besi hayvanın yanında 8 milyon adet et tavukçuluğu ve 2 milyon adet yumurta tavukçuluğu ile beyaz et ve yumurta sektöründe Türkiye’nin en büyük entegre tesislerine sahip olan ilçe Türkiye ve Dünyada, sektörde söz sahibi bir merkez durumuna gelmiştir.

Ülkenin çoğu yerinde olduğu gibi Akhisar’da Ak Belediyecilik tanışmış oldu ve daha ilk dönemden demokratik, güçlü, müreffef ve saygın Türkiye’ye layık şehirler olmak için adımlar atıldı. AKPARTİ’ nin vizyonu doğrultusunda; şehirler inşa ederek gönülleri inşa eden, insan dostu şehir anlayışını hakim kılan, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturan, sosyal, ekonomik, kültürel değerleriyle marka şehir haline getirmeyi hedeflemiştir. Kurmuş olduğu yeni belediyecilik anlayışıyla Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, hemşerilerinin teveccühüyle üç dönem üst üste Belediye Başkanı seçilmiştir.
Üç dönemdir yaptığı hizmet ve projeler ile halkın desteğini alan Salih Hızlı güçlü performansıyla “Yaşanabilir ve Estetik İlçeler” ödülünü dönemin başbakanı, Recep Tayyip ERDOĞAN' dan bizzat almıştır. Bunun yanı sıra Yerel Yönetimler ve çeşitli projelerde farklı ödüllere layık görülmüştür.

Mimar olan eşi ile 1993 yılından evlenen Salih Hızlı iki çocuk babasıdır.

 

Fotoğraflar