Ana Sayfa
Duyurular
Mühendislik Fakültesi 1.danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Mühendislik Fakültesi 1.Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Mühendislik Fakültesi 1.Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı 16.11.2016 tarihinde, Sakarya Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcısı, Mühendislik Fakültesi Dekanı, Dekan yardımcıları, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri, Mühendislik Fakültesi bölümleri öğrenci temsilcileri ve bölgemizin seçkin ve değerli sanayicisi, girişimcisi, oda temsilcileri ile gerçekleştirilmiş ve Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu’nun aşağıdaki isimlerden oluşmasına karar verilmiştir:  

(Danışma Kurulu alfabetik olarak soy isme göre sıralanmıştır): Tüvasaş Pazarlama Dairesi Başkanı Dr. Erdal Aba, Sakarya EMO Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros  Akyüz, Akgün Grup Genel Müdürü Necmettin Arman, Daloğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Necati  Atalay, EMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Atay, Sakarya MMO İl Temsilci Sekreteri Salim Aydın, Tusaş Motor San. A.Ş. (TEI) Tasarım Mühendisliği Direktörü Prof.Dr. Ali Osman  Ayhan, Milenyum Danışmanlık Genel Müdürü Kenan  Berkdemir, Bortek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan  Borazancıoğlu, Sakarya Jeoloji Mühendisler Odası İl Temsilcisi Ali  Buran, Sanko Holding Başak Traktör Fabrika Müdürü Kayhan Çalıca, Kromel Yönetim Kurulu Başkanı İsmet  Çalışkan, Sakarya MMO İl Temsilcisi Mustafa Demir, Ekşi Tavuk Çiftlikleri Genel Müdürü Mahmut  Ekşi, SAÜ Teknokent Müdürü Prof.Dr. Tahsin  Engin, 1. Ana Bakım Merkezi Komutanı Bakım Albay Sinan  Eren, Sakarya Müsiad Başkanı Ahmet  Genç, TEİAŞ Bölge Müdürü Kemal  Göçer, FGİ Genel Müdürü Günay  Güneş, İMO Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü  Gürpınar, Kar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Metin  Kar, Karmetal Genel Müdürü Fatih Kar, Saski Genel Müdürü Dr.Rüstem  Keleş, Sanko Holding Makina Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Tekin Koçak, Bino Plus Genel Müdürü Mahir  Mehmetoğlu, Sakarya ve İlçeleri Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özkan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Fatih Pistil, Ziraat Odası Sakarya Şubesi Başkanı Hamdi  Şenoğlu, Sedaş Dağıtım Direktör Vekili Dr. Ersan  Şentürk, Üniversite Sanayi Toplum İşbirliği  Koordinatörü Prof.Dr. Harun  Taşkın, YazEvi Yazılım Genel Müdürü Turgut Yanartaş, Miks Gelişim Kurumsal Gelişim Danışmanı Mustafa  Toka, Toyota Boshoku Mühendislik Yönetimi ve Ar-Ge Genel Müdürü Yener Tutluer, AGDAŞ Ticari Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yaşar Uzun.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ın ve Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TORKUL’un açılış konuşmaları ile başlayan toplantı Mühendislik Fakültesi bölümlerinin ve laboratuvarlarının tanıtımı ile devam etmiştir. Eğitim öğretim süreci ve öğrencilerin iş dünyasına hazırlanması olmak üzere iki ana başlıkta katılımcılardan görüş ve önerileri alınmıştır. FGİ Genel Müdürü Günay Güneş’in moderatörlüğü ile iş dünyasından tecrübe aktarımı, iş dünyasında yaşanan problemlere akademik zeminde cevap arama, stajyer görev tanımlarının daha belirgin olması, sektörde ihtiyaç duyulan yetkinliklerin belirlenmesi, sektörde ağırlıklı kullanılan yazılımların ders kapsamında gösterilmesi, dil probleminin giderilmesi gibi pek çok konuda katılımcıların önerileri toplanmıştır.  Toplantının sonunda alınan kararlara göre 1 ay sonra yeniden toplantı yapılarak danışma kurulu başkanı ve başkan vekili seçilecektir. Bu süreç zarfında katılımcılar önerilerini rapor haline getirecek ve bir sonraki toplantıda odak grupları oluşturulacaktır. Üniversite ve sanayinin bir araya gelerek karşılıklı kazanımlarının olacağı inancı ile toplantı sonlanmıştır.