Ana Sayfa
Duyurular
Üniversitemiz Rektörlüğüne Prof.Dr. Fatih Savaşan Atanmıştır. Fakültemiz Adına Hocamıza Başarılar.diliyoruz
Üniversitemiz Rektörlüğüne Prof.Dr. Fatih Savaşan atanmıştır. Fakültemiz adına hocamıza başarılar.diliyoruz

Üniversitemiz Rektörlüğüne Prof.Dr. Fatih Savaşan atanmıştır. Fakültemiz adına hocamıza başarılar.diliyoruz

Prof.Dr. FATİH SAVAŞAN

REKTÖR

1971 Tokat doğumlu olan Savaşan, ortaöğrenimini Tokat İmam Hatip Lisesi’nde (1989), lisans öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde (1993) tamamlamıştır. Bir süre Sayıştay’da Denetçi Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursiyeri olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiş; ekonomi alanındaki yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla Colorado Üniversitesi (1997) ve Kansas Üniversitesi’nde (2002) tamamlamıştır.

2009 yılına kadar öğretim üyesi olarak Uşak Üniversitesi’nde çalışan Savaşan, bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idari görevleri de yürütmüştür. Sakarya Üniversitesi’nde 2017 yılına kadar bölüm başkanlığı, Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu müdürlüğü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi görevleri yürüten Savaşan 2013 yılında Stanford Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Prof. Dr. Savaşan, son olarak Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kayıtdışı ekonomi, vergi afları ve uluslararası göç başta olmak üzere Maliye alanında çok sayıda makale ve kitap yayınlayan Savaşan 2012’den itibaren İslam Ekonomisi ve Finansı alanında kongre ve çalıştay düzenlenmesine öncülük etmiş ve akademik danışmanlık ve yayınlarını bu alanda yoğunlaştırmıştır.

2016’dan itibaren Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği yapan Savaşan, Haziran 2017’den itibaren MKK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini deruhte etmektedir. İstanbul Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği’de yapan Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA)’nın çalışmalarına da katkı sunmaktadır.