Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Emre Akcan'a Tübitak'tan Ödül
Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden EMRE AKCAN'A Tübitak'tan Ödül

Lisans bitirme tezlerinin özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi ve lisans öğrencilerinin öğrenimleri sırasında özel sektör ortamında bulunarak uygulama tecrübesi edinmelerinin sağlanması yoluyla lisans düzeyinde üniversite özel sektör işbirliğinin teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından “2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması” düzenlenmiştir. İzmir, İstanbul-Avrupa, Samsun, Kayseri, Konya, Erzurum olmak üzere 6 farklı bölgede 8-10 Ekim 2018 tarihleri arasında sunumları gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni 11 Ekim 2018 tarihinde yapılmıştır. Yarışmaya Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden EMRE AKCAN başvuruda bulunmuştur. “Termo-Mekanokimyasal Yöntemle Nano Boyutta AlN Tozu Üretimi ve Sistem Tasarımı” başlıklı Lisans Bitirme Tezi ile başvuru yapan EMRE AKCAN “Süreç Geliştirme Kategorisinde” İstanbul Bölge Birinciliğini almıştır. Böylece 12-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan final yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. EMRE AKCAN’ın danışmanlığını Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ali Osman KURT yapmıştır.