Ana Sayfa
Duyurular
Saitem'den Teknofest Robotaksi Yarışmasında Büyük Başarı
SAİTEM'den TEKNOFEST ROBOTAKSİ Yarışmasında Büyük Başarı

SAİTEM'den TEKNOFEST ROBOTAKSİ Yarışmasında Büyük Başarı

SAITEM 2003’ten bu yana alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi kendine hedef edinmiş, nitelikli bireylerin yetişmesi için ortam yaratan, sahip olduğu amatör ruhla profesyonel ürünler ortaya koyabilen, mühendislik genel tanımı ve prensipleri üzerinde, toplumuna ve geleceğine katkıda bulunmak isteyen, gönüllü olarak çalışan öğrencilerden oluşan bir teknoloji uygulama topluluğudur.

Projelerimizden bazıları; Sakarya Güneş Arabası (SAGUAR), Sakarya Hidro Mobil (SAHIMO), Sakarya Güneş Teknesi (SATEK), Sakarya Üniversitesi Elektrikli Arabası (EVRİM), Sakarya Alçak İrtifa Test Uydusu (SATU)’dur.

7-10 Eylül 2020 tarihlerinde Gebze Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışlarında yarışmacılardan; şerit takibi, tabela tanıma, yolcu indirme-bindirme ve park etme görevleri istenmektedir.

 132 takımın başvurduğu, 17 takımın finale kaldığı bu yarışa SAITEM ekibi EVrim 3 Otonom  adlı aracı ile katılım sağladı. SAITEM bu takımlar arasında istenen görevleri yerine getirerek parkuru tamamlayabilen tek ekip oldu. EVrim 3 Otonom, yarışmayı yakından takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi CEO’su Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, BAYKAR Savunma’nın genel müdürü, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar’ın tebrikleriyle yarışı tamamladı.

Fotoğraflar