Ana Sayfa
Duyurular
Ayın Mezunu (ocak 2017): Gülçin Kezer Soytürk
Ayın Mezunu (Ocak 2017): Gülçin Kezer Soytürk

Ayın Mezunu (Ocak 2017): Gülçin Kezer Soytürk

1964 İzmit doğumluyum. Evliyim ve bir kız çocuğu sahibiyim.

Sırasıyla 1975 Yeni Turan İlkokulu, 1978 İzmit Ortaokulu, 1981 İzmit Lisesi’nden mezun oldum. Aynı yıl SDMMA İşletme Mühendisliği Bölümüne başladım. Bir sonraki sene akademimizin İTÜ’ye bağlanmasıyla birlikte bölümümüz Endüstri Mühendisliği olarak eğitim vermeye devam etti.

Mezun olduktan sonra ilk iş yerim SLS Şentürk Mühendislik Proje Danışmanlık San. ve Ticaret Ldt. Şti. (o zamanki adıyla Şentürk Koll. Şti) idi. O yıllarda Şinasi Fahralı gibi çok tecrübeli bir iş adamıyla çalışmamın daha sonraki hayatımda artıları çok fazla oldu. İç ticaret koordinatörü olarak çalıştığım bu şirkette çok çeşitli sektörlere hizmet verdim.

Eşimin ENKA’ da çalıştığı dönemde (1993-1996) yurt dışında bulunmamız nedeniyle ve döndükten sonra da yurt içi şantiyelerinde görev yapması dolayısıyla çeşitli şehirlerde ikamet ettik. Bu sebeplerden ötürü bir müddet çalışma hayatına ara verdim. 1999 yılında tekstil sektörü ile iş hayatına dönüş yaptım.

2012 yılından itibaren A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak Orjin Group’ta  (Orjin Deri- Aydınlı Deri) çalışmaktayım. Dört yıldan beri sürdürdüğüm bu meslek dalını akademik anlamda desteklemek amacıyla 2013 yılında Marmara Üniversite’nde İş Sağlığı Güvenliği alanında yüksek lisans yaptım. Bununla birlikte Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanıyım. Bu belgeyi aldıktan sonra, bu konudaki eğitimimi genişletmesi açısından Anadolu Üniversitesi’nde Lojistik Önlisans’ını bitirmiş bulunmaktayım.

Şu an hala aktif olarak iş hayatını devam ettirmemde üniversitede almış olduğum mühendislik eğitiminin kazanımlarını fazlasıyla görmekteyim. Yıllar önce Kocaeli Üniversite’nden aldığım Pedagojik Formasyon’ un da eğiticilik anlamında katkı sağladığı  aşikar. Vermekle yükümlü olduğumuz iş güvenliği ve yangın eğitimlerinde de bu derslerin faydasını görüyorum. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezleri Öğretim Programlarını takip ederek mesleki belgelendirme konusunda çalışanlarımıza öncülük etmekteyim.

Halen uzaktan eğitim ile Atatürk Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Önlisans Bölümüne devam etmekteyim. Yakın gelecekte de bu alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almayı planlamaktayım.

Mühendislik eğitiminin sağladığı analitik düşünme, etkin karar verme yetilerine sıklıkla başvurduğum İş Güvenliği’nin üniversitelerde bir bilim dalı olarak kabul görüp akademik dünyada kendine yer edinmesinden mutluluk duymaktayım.

 

                                                                               Gülçin Kezer Soytürk

                                                                     Endüstri Mühendisi (1981-1985)