Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne atandı

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne atandı

Fakültemiz olarak kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Bülent Şengörür Kimdir?

1958 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 1982 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Programı Bölümünü bitirdi. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans ve 1994 yılında doktora derecelerini almayı başarmıştır.

1984 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamış, 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2006 yılında Doçent, 2010 yılında Profesörlüğe yükselmiştir.

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Sakarya Üniversitesi’nde Yüksekokul Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanlığı ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır.

Uzmanlık alanı, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği, Su Kalitesi ve Su kirliliği birde Havza Yönetimidir. Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR halen Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili görevini yürütmektedir.