Endüstri 4.0’ın Üniversite ve Eğitime Uyarlanması” Çalıştayı 5
ENDÜSTRİ 4.0’IN ÜNİVERSİTE VE EĞİTİME UYARLANMASI” ÇALIŞTAYI - 5

9 Mayıs 2018

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR ve BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Yeni Nesil Bilişim Uygulamaları için Güçlerimizi Birleştiriyoruz: “Endüstri 4.0’ın Üniversite ve Eğitime Uyarlanması” Çalıştayı

Sanayi devrimi, buhar gücü ile çalışan mekanik sistemler, elektrikli sistemler ve robotlu otomasyon sistemlerinin sanayide kullanımı ile üç büyük aşamadan geçmiştir. Hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin endüstriye entegrasyonu ile üretimde 4. Sanayi Devrimi diğer bir ifade ile Endüstri 4.0 dönemi başlamıştır. Günümüzde, Endüstri 4.0 ve beraberinde gelen zeki robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3-D baskı, bulut-bilişim ve siber güvenlik gibi konular hem dünya hem de ülkemiz genelinde tartışılır olmuştur. Endüstri 4.0 ile amaç, “Bilişim Teknolojileri” ve “Endüstri”yi bir araya getirerek, bilişim teknolojilerinin daha fazla kullanımıyla insan odaklı, daha kısa sürelerde ve en yüksek kalitede çıktı elde edilebilen, katma değeri yüksek organizasyonlar oluşturmaktır.  Üniversitelerin de çeşitli alt operasyonlar yürüten organizasyonlar olduğu düşünülürse, dünya genelinde rekabet edebilir olmak adına Endüstri 4.0’ın üniversitelere de entegrasyonu kaçınılmazdır. Bu bağlamda, üniversitelerde eğitim dahil tüm ayrı işleyen operasyonların, yeni nesil bilişim uygulamaları ile birbiri ile etkileşimli hale getirilmesi ve dijital üniversitelere doğru dönüşümün sağlanması amaçlanmaktadır.

Program:

12:00     Açılış ve Tanışma

12:10     Yeni Nesil Bilişim Uygulamaları için Güçlerimizi Birleştiriyoruz: “Endüstri 4.0’ın Üniversite ve Eğitime Uyarlanması” Çalıştayları kapsamında daha önce yapılan faaliyetler

12:15     Yapay Zeka Yaz Okulu

• II. Yaz Okulu Programının oluşturulması
  • Yaz Okulu için alınabilecek destekler (TÜBİTAK 2237-A vb.)

Future Learning 2018 Uluslararası “Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler” konferansı

Hazırlanan (BT Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Dijitalleşme Endeksi) Projelerin BAPK Başvuruları Durumu

12:45     TÜBİTAK - ARDEB E-Öğrenme Teknolojileri Çağrı Programı - Yenilikçi, İnteraktif Eğitim Teknolojileri Çağrısı Sunumu (1003-BIT-EOGR-2018-1)

TÜBİTAK - ARDEB Eğitim Çağrı Programı - Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı Sunumu (1003-SBB-EGTM-2018-1)

13:00     Öğle Yemeği

14:00     e-Öğrenmede Akıllı Çözümler – Yavuz COŞAR – TolTek Yazılım Kurucusu.

14:15     Mühendislik Yazılımları ve Üniversite 4.0 – Nihat KURTULUŞ – Grup Otomasyon Teknik Müdürü

14:30     Gelecek Ortak Çalışmaların Planlanması

• Yeni Proje Fikirleri