Ana Sayfa
Duyurular
Dr. Mahmud Tokur’un Koordinatörlüğündeki "high Energy Density Lithium Sulfur Batteries For Stationary Applications" Başlıklı Proje, Uluslararası "era-Net Smart Energy Systems" Programı Kapsamında Kabul Edilmiştir
Dr. Mahmud TOKUR’un koordinatörlüğündeki

Dr. Mahmud TOKUR’un koordinatörlüğündeki "High Energy Density Lithium Sulfur Batteries for Stationary Applications" başlıklı Proje, uluslararası "ERA-Net Smart Energy Systems" programı kapsamında kabul edilmiştir

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinde görev yapmakta olan Dr. Mahmud TOKUR'un koordinatörlüğünde hazırlanan "High Energy Density Lithium Sulfur Batteries for Stationary Applications" başlıklı uluslararası işbirliği projesi, "ERA-Net Smart Energy Systems" programı kapsamında 18 farklı ülkeden 300'den fazla kuruluşun başvurduğu "Joint Call 2019 ("MICall19") for transnational Research, Development and Innovation projects on integrated energy storage solutions" başlıklı çağrıda 981,400 Euro ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Projenin konsorsiyumunda Norveç'ten "Graphene Batteries" ve Finlandiya'dan "Pulsedeon" şirketleri yer almaktadır. Projede Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya araştırmacı, Arş. Gör. Abdulkadir Kızılaslan ise yardımcı araştırmacı olarak görev yapacaktır.

"ERA-Net Smart Energy Systems" programı, Avrupa birliğinin “Horizon 2020” araştırma ve yenilik programı kapsamında desteklenen, Akıllı Enerji Şebekeleri, Bölgesel ve Yerel Enerji Sistemleri, Isıtma ve Soğutma Şebekeleri, Dijital Enerji ve Akıllı Sistemler gibi tematik alanlarda teknolojiler ve çözümler geliştirmek için kurulmuştur. Desteklenmeye hak kazanan proje ile yüksek enerji yoğunluklu Lityum-Sülfür pillerin, yüksek irtifada uzun ömürlü insansız hava araçlarının (IHA) enerji depolama sistemlerinde uygulama potansiyeli araştırılacaktır. Diğer yandan insansız kara araçları, elektrikli arabalar, elektrikli feribotlar ve sabit depolama sistemlerinde de bilgi birikimi sağlayacaktır.

Projenin Sakarya Üniversitemize, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diler, Dr.Mahmut Tokur’u ve çeşitli alanlarda proje yapan tüm akademisyenlerimizi Mühendislik Fakültemiz adına kutlar, tebriklerimizi sunarız.

 

Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz

 
 

https://www.youtube.com/watch?v=N-AQipByvtE&feature=youtu.be 

Fotoğraflar