Ana Sayfa
Duyurular
2021-2022 Öğretim Yılı Bitirme Projesi Yarışması Gerçekleştirildi
2021-2022 Öğretim Yılı Bitirme Projesi Yarışması Gerçekleştirildi

2021-2022 Öğretim Yılı Bitirme Projesi Yarışması Gerçekleştirildi

Yarışmaya Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hatem Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Alp, dekan yardımcıları Doç.Dr. Özer Uygun, Doç.Dr. Gültekin Çağıl, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Çay, dekan yardımcısı Prof.Dr. Fatih Çalışkan, Fakültemiz Eğitim Öğretim Komisyonu üyeleri, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyelerimiz, Fakültemiz Danışma Kurulu Bitirme Yarışması Alt Grubu Üyeleri; Sima Dışticaret Alüminyum A.Ş.  Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, yine aynı firmadan İş Geliştirme Direktörü Niyazi Berber, BORTEK Ltd.Şti Genel Müdürü Adnan Borazancıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Talha Arslan, Yarışma Sponsorumuz Grosshan Genel Koordinatörü Cavit Hancıoğlu ve dereceye giren öğrencilerimiz ve danışman Öğretim Üyeleri katılmışlardır.

Etkinlik, Fakültemiz dekanı Prof.Dr. Ahmet Alp, Sima Dışticaret Alüminyum A.Ş. Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz ve Üniversitemiz rektör yardımcısı Prof.Dr. Hatem Akbulut'un konuşmaları ile başlamış, akabinde fakültemiz tarafından finale kalmaya değer bulunan 8 Bitirme Projesi, 10 dakika sunum, 5 dakika soru cevap şeklinde devam etmiştir. Değerlendirmeler Fakültemiz Danışma Kurulu Bitirme Yarışması Alt Grubu Üyeleri tarafından yapılmış ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Doç.Dr. Tuğrul Çetinkaya danışmanlığında, Zehra Ok ve Kübra Işık isimli öğrenciler tarafından gerçekleştirilen "Radar Soğurucu Malzeme Uygulamaları İçin Epoksi Matriksli Grafen/Fe3o4 Nanokompozit Kaplamaların Geliştirilmesi" projesi birinciliğe layık görülmüştür. Yarışmanın ikincisi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Burhan Baraklı danışmanlığında Yunus Furkan Dilmen ve Nurdan Karahan isimli öğrencilerce gerçekleştirilen "PID Kontorlör ile iki Tekerlekli Kendini Dengeleyebilen Robot Tasarımı", üçüncülüğe ise Makine Mühendisliği Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Osman İyibilgin Danışmanlığında Mustafa Yörük,  Eşref Emin Baş ve Tufan Cemal isimli öğrencilerle gerçekleştirilen "Farklı Boyutlardaki Rubik Küpleri Çözebilen Robotik Sistem Tasarımı ve Prototip İmalatı" isimli çalışması layık görülmüştür.

Etkinlik sponsoru Grosshan Genel Koordinatörü Cavit Hancıoğlu tarafından birinci gelen proje yarım altın, ikinci proje çeyrek altın, üçüncü proje gram altın ile ödüllendirilmiştir.

Etkinlik, teşekkür ve katılım belgeleri verilmesi ve sonraki yıllarda daha geniş kapsamlı olması temennisiyle sona ermiştir.

Etkinlik fotoğraflarına yine aşağıdaki linkten ulaşılabilir

https://drive.google.com/file/d/1Ze7cI89lNaU5BwxnD_B-yEAy1UiSE4t3/view?usp=sharing

 

Ayrıca, etkinliğimiz SAUHABER internet sayfasında da yayınlanmıştır

https://haber.sakarya.edu.tr/muhendislik-fakultesi-bir-ilke-imza-atti-h107140.html

Yerel Basın: Sakarya YeniHaber

https://www.sakaryayenihaber.com/foto/11100794/sau-muhendislik-fakultesinde-bitirme-projesi-sergisi