Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Öğrencilerden Büyük Başarı, Üniversitemizi Amerika’da Temsil Edecekler!
Fakültemiz Öğrencilerden Büyük Başarı, Üniversitemizi Amerika’da temsil edecekler!

Fakültemiz Öğrencilerden Büyük Başarı, Üniversitemizi Amerika’da temsil edecekler!

Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen CANSAT uydu yarışmasında, Sakarya Üniversitesinin model uydu takımı “Turkish Defenders”, ilk aşamayı dünya takımları arasında ilk 20’de tamamlayıp büyük bir başarıya imza attı.

Sakarya Üniversitesi’nde okuyan bir grup dertli genç tarafından kurulan Turkish Defenders takımı Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde yapılacak yarışmaya davet edildi.

Haziran ayında gerçekleşecek uydu fırlatımı için yaklaşık 10 aydır ter döken ekip üyeleri başarının tesadüf olmadığını, insanın istediği şeye odaklanıp, yapabileceğine olan inancı tam olduğu müddetçe her şeyi başarabileceğini dikkat çekti.

Akademik danışman Prof. Dr. Uğur Arifoğlu; “Ekip uzun zamandır gecesini gündüzüne katmakta. Yaklaşık 10 aylık emeğin meyvelerini almaya başlıyoruz. Dünya genelinde ilk 20’ye girerek büyük bir başarıya ulaştık.” dedi.

Takım kaptanı Yusuf Akpınar ise; “Her başarılı projenin ardında yatan 3 temel unsur vardır: İyi bir ekip, sıkı çalışmak ve sponsorluk. Şimdiye kadar olan süreci başarı ile tamamladık ancak sürecin sağlıklı ilerleyebilmeli ve ekibimizin, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edebilmesi için sponsorluk konusunda desteğe ihtiyacımız var ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Turkish Defenders Takımı, akademik danışmanı Prof.Dr Uğur Arifoğlu, takım kaptanı Yusuf Akpınar ,ekip üyeleri Talha Türker, Furkan Özdemir , Musab İbrahim Elibol ,Sercan  Öztürk, Aslan Aldagesstani  ve Abdullah Agah Özdemir’den oluşuyor.

Fotoğraflar