Ana Sayfa
Duyurular
Ford Otosan-Sakarya Üniversitesi Sanayii İşbirliği
Ford Otosan-Sakarya Üniversitesi Sanayii İşbirliği

Ford Otosan-Sakarya Üniversitesi Sanayii İşbirliği

Ford Otosan Ar-Ge Merkezi ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. İmdat TAYMAZ “Elektrikli Araç Geliştirilmesi ve Enerji Optimizasyonu” konusunda çalışmalar yapmak üzere işbirliğine gitmişlerdir.

Ford-Otosan Ar-Ge Merkezi üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulamaya geçirebilmeleri için bu tür işbirliklerine devam etmektedir. Son olarak Sakarya Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Ford Transit Custom tipli bir araç teslim edilmiştir.

Doç.Dr. İmdat TAYMAZ yönetiminde Fen Bilimleri Enstitüsünde Doktora Çalışmalarına devam eden Ford Otosan PVT B460 Araç Mühendisliği Ekip Lideri Mithat Koç ve Fırat Elhüseyni, doktora çalışmalarını SANTEZ projesi kapsamında gerçekleştirmeyi planlamışlardır. Bu kapsamda Eylül ayı içerisinde SANTEZ proje başvurusu yapılması kararlaştırılmıştır.

Ford Otosan Ar-Ge ve Fikri Haklar Ekibi tarafından yapılan organizasyon 22 Haziran tarihinde Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Araç teslim törenine Ford Otosan Ürün Geliştirme Direktörü Ergün Güraslan, Program Yönetimi Müdürü Efe Erdem, PVT B460 Araç Mühendisliği Ekip Lideri Mithat Koç, Ar-Ge, İnovasyon Yönetimi’nden Emrah Kınav ve Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. İmdat Taymaz  katılmıştır.

Törende yapılan konuşmaların ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek Ford Transit Custom tipli bir araç Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesine teslim edilmiştir.

Fotoğraflar