1993 yılında İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi, Metalurji Mühendisliği Bölümünden mezun olarak mühendis ünvanını aldım. Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde 1995 yılında yüksek lisansını tamamlayıp, Sakarya ve Florida State Üniversitelerinde 1995-2000 yılları arasında doktora eğitimini gerçekleştirdim. 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak başladım. 2002 yılında Japonya’nın Nagoya şehrinde Uluslararası Süperiletkenlik Araştırma Laboratuarında doktora sonrası çalışmalarımı gerçekleştirdim ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandım. 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Doç. Dr. olarak atandım ve 2006 yılında Leibniz-InstitutfürFestkörper- undWerkstoffforschung (IFW), Solid-StateandMaterialsResearch’de (Dresden, Almanya) kısa dönem misafir araştırmacı olarak çalıştım. 2009 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi, Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulaması Merkezi (EMUM) (9.000.000 TL DPT projesi) müdürü oldum ve halen bu görevi sürdürmekteyim. 2010 yılında TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine seçildim ve aynı yıl içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandım. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi DEPARK’ta TEKNOBİM firmasını kurarak bilimsel ve endüstriyel çalışmalarımı sürdürdüm. 2012 yılında TUBİTAK Yürütme Kurulu Üyeliğine atandım ve bunun yanında Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Üretim Anabilim başkanlığınısürdürdüm. Halen Nanobilim ve Nanomühendislik Bölüm Başkanlığını sürdürmekteyim. Bütün bunlara ilave olarak 2015 yılında TUBİTAK ÖNDEG Yürütme Kurulu Üyesi (Ankara) ve Avrupa Birliği COST Aksiyonunda (Brüksel) “Review Panel Expert” olarak çalışmalarıma yoğun olarak devam etmekteyim.
Proje yürütücüsü, yürütücü yardımcısı, araştırmacı ve danışman olarak TÜBİTAK (1005, 1001, 1003), DPT, SAN-TEZ, BOREN, TUBİTAK-TEYDEB, KOSGEB, TEKNOGİRİŞİM (Türkiye), NationalScience Foundation (NSF, ABD), DFG-TUBİTAK (Türkiye-Almanya), EUROKA, NESPA, ERA-NET (Avrupa Birliği), İkili İşbirliği (Romanya), NEDO (JSPS, Japonya), İZKA (İzmir-Turkiye), BAP (Sakarya, Florida State, Dokuz Eylül, Karabük ve Ege Üniversiteleri) projeleri, İstanbul Segman Sanayi, Fuat Diş laboratuarı (Turkiye), NordicSuperconductingTechnology, Inc. (Danimarka), Plastronic-Eurus (ABD), DEKA (İzmir), VESTEL (Manisa), DYO (İzmir), AYÇE MÜHENDİSLİK (İzmir), PVC Plastik (İzmir), TEKNOBİM (İzmir), İNCİ AKÜ (Manisa), KROMA (İzmir), VOLT ELEKTRİK (İzmir) ARTI KALİTE (Ankara) FERVN AUT (İzmir), UGS ENERJİ (Gaziantep), MERİNOS HALI (Gaziantep), NET ENERJİ (İzmir), ARÇELİK AŞ (Bolu) ve Alpler Ziraat Aletleri (Aydın) şirketleri (Türkiye) tarafından maddi destek almış ve desteklenmekte olan ulusal ve uluslar arası projelerim mevcuttur. Bunların toplam bütçesi yaklaşık 30.000.000 TL’dir. Bu projelerde termal sprey (alev sprey, elektrik ark sprey, plazma sprey ve HVOF), sol-jel (insulatör, buffer, süperiletken, yarıiletken, dielektrik filmler, kaplamalar, nanofiberler, nanopartiküller), sır (diş malzemeleri), elektrolitik metal ve vakum teknikleri (PLD, CVD, PVD, magnetronsputtering vs.) filmler, kaplamalar ve fonksiyonel polimeriknanokompozitler konusunda araştırmalarım bulunmaktadır. Ayrıca bu çalışmaları içeren konularda GOLDAŞ, AYÇE MÜHENDİSLİK, TEKNOBİM, İZMİR SERA ve PVC plastik gibi firmalara 5 farklı tesis kurulumunu sağladım. Ben ve ekibimin geliştirdiği dozimetre, güneş paneli, Si ingot ve waferler (n- ve p-tipi), sauna (ısı yayan tekstil), ısı yayan halılar, antibakteriyel sıvılar, nanopartiküller (metalik ve seramik), fonksiyonel boyalar, süperiletken bobinler ve elektromıknatıs pirototip ürünlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanında ruhsatlı Nanosid/Nanosid-s, Antibim (Sağlık Bakanlığı), Nanofezirai ve Nanofenzirai (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) ürünlerim mevcuttur.
Uluslarası (SCI) dergilerde yayınlanmış 175 adet, basımda ve incelemede 43 adet, ulusal dergilerde 37 adet, uluslarası konferans bildirileri 172 adet, ulusal konferans bildirileri 16 adet, davetli makale 5 adet, çalıştay 2 adet, raporlar 45 adet, patentler 17 adet ve kitap bölümleri 3 adet olmak üzere termal sprey, sır, yalıtkan, yarıiletken, superiletken, elektro-optik, magnetik, alev geciktirici, radar absorblayan, antibakteriyel, ısı yayan, kendi-kendini temizleyen, kendi-kendini tamir eden malzemeler konularında toplam 512 eserim bulunmaktadır. Yaptığım çalışmalar 2650 kez atıf almıştır. Bu eserlerin bazıları çok yoğun atıf olarak 30 tane h-indeks ve 91 tane i10-indekse’e girmiş makalelerim bulunmaktadır. Çok sayıda dergilerde hakemlik yaptım. Bunun yanında araştırma aktiviteleri olarak 2 Post-doc, 23 doktora (14’ü tamamlamış, 9 devam eden), 32 yüksek lisans (25’u tamamlanmış 7’u devam eden), 60 lisans öğrencileri akademik hayata kazandırdım ve kazandırmaya devam etmekteyim.