Ana Sayfa
Duyurular
Ayın Mezunu (temmuz 2017): Joseph Volkan Özcan
Ayın Mezunu (Temmuz 2017): Joseph Volkan Özcan

Ayın Mezunu (Temmuz 2017): Joseph Volkan Özcan

1974 Ankarada doğan Volkan Özcan babasının görevi nedeniyle eğitimini ülkemiizin çeşitli şehirlerinde tamamlamıştır. Bu farklı şehirlere ve farklı okullara olan taşınmalar sayesinde değişimi yönetme ve adaptasyon yetenekleri gelişmiştir. MEraklı kişiliğini çocukluğunda Elektronik Devre tasarımları ve bunları yapma, ortaokulda radar ve telsiz sistemleri, lise döneminde evinde kendi laboratuvarını kuracak kadar çok sevdiği Kimya ile devam ettirmiştir.
 
1992 yılında Sivas Lisesinden dereceyle mezun olmuş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Teknik İngilizce Hazırlık bölümünde okuduktan sonra Sakaryada eğitimine devam etmiştir. 1993 yılında bir gazete ilanında gördüğü Oracle Programcılığının peşinden ısrarla giderek Oracle Türkiye de eğitimler almış ve sonrasında da Oracle Partner Neptün Porcanda Sistem Analisti ve Oracle Programcısı olarak çalışmaya başlamıştır. Okul hayatı boyunca İngilizce-Türkçe, İngilizce-Almance çeviriler yaparak hem yabancı dilini geliştirmiş hem de bir öğrenci olarak kendi parasını kazanmanın önemini öğrenmiştir.
 
Sonrasında SAP Türkiyenin ofis açmasıyla SAPye geçmiş ve bir yıl boyunca SAP IDES (eğitim sisteminde) 22 Klasör tutan yardım dokümanlarını kullanarak her bir ekran (11.000 civarında) ve her bir ekrandaki herbir alanın fonksiyonel  ve entegrasyon özelliklerini öğrenmiş aynı dönemde uzun dönem stajyer olarak çalıştığı Toprak İlaç Üretim A.Ş.de gerçek iş dünyasının ihtiyaçları ile bir yazılımın önerdiği çözümlerin eşleştirilmesi konusunda deneyim kazanmıştır.
 
1994 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Rektörlük bünyesinde oluşturulan ilk internet erişimli bilgisayarın kurulması çalışmalarında görev almış ve sonrasında da yurdun pek çok yerinde İnternet Servis Sağlayıcı (ISP) kurulumlarını gerçekleştirmiştir.
 
Üniversitenin son yılında Toprak ilaç firmasında Şurup Bölümü Üretim Planlama Şefi olarak çalışmış ve Üretim firmalarında Zaman Etüdü, İş Etüdü ve Üretim İhtiyaçları Planlamanın (MRP) zorluklarını bizzat yaşamıştır.
 
Üniversiteden mezun olduktan sonra oluşturduğu kariyer planı çerçevesinde Telekom, Enerji, Mühendislik, Medya, Otomotiv, Hızlı Tüketim Malları, Sistem Entegrasyon endüstrilerinde SAP, Baan, JD Edwards Projelerini toplamda 36 ülkede başarıyla yönetmiştir. 2012 yılında Dünyanın En iyi SAP Uygulaması Ödülünü Unilever Projesinde, Proje Koordinatörü olarak çalıştığı dönemde ekibiyle almıştır.
 
2003 yılından itibarende dünyanın pek çok yerinde SAP, Değişim Yönetimi, Büyük Veri Analizi, Tahmin Yöntemleri eğitimlerini gönüllü olarak vermiştir.
 
2000 yılında Marmara üniversitesinde MBA Uluslararası Kalite Yönetimi Master programını başarıyla tamamlamıştır. Ülkemizde yapılan ilk ve tek “Ülke Risk Analizi; Küba, Arjantin ve Türkiye” tezini yazmıştır.
 
2014 yılında Marmara Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon Doktora Programını tamamlamış ve tez yazım aşamasındadır.
 
Evli ve üç çocuk babası olup halen öğrenmeyi çok sevmekte ve bildiği tüm konuları çekinmeden her isteyene anlatmaktadır. Çalışma arkadaşları tarafından çalışma karakteri olarak “öğrenen, araştıran, çözüm üretmek için düşünen” bir lider olarak tanımlanmaktadır.
 
Üniversitemizde 2017-2018 Akademik yılında “Digital Transformation for Enterprises: SAP Leonardo Approach” dersi verecektir.

Fotoğraflar