Ayın Mezunu (kasım 2017): Hasan Köten
Ayın Mezunu (Kasım 2017): Hasan Köten

Kadıköy İmam Hatip Lisesini birincilikle bitiren Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN 2003 yılında ÖSS Türkiye 448. Olarak Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliğine kaydolmuştur. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümümüzden birincilikle mezun olmuştur. Aynı zamanda çift ana dal programı ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans derecesini almıştır. Sakarya Üniversitesi son sınıf TÜBİTAK bursiyeri olan hocamız yüksek lisans ve doktorasını otomotiv alanında 2014 yılında tamamlayan Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN bilgisayar destekli ilk tam geometri motor tasarımın yapıldığı TÜBİTAK projesi içinde yer almıştır. Doktora sürecinde The Ohio State University'de misafir öğretim görevlisi olarak çalışan Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖTEN 2016-2017 yılları TÜBİTAK Yerli Elektrikli Araç Tasarımı projesinde danışman olarak görev yapmıştır. Yanma odası tasarımı, içten yanmalı motor yakıt tüketimi, performans, dayanıklılık ve emisyonlar konusunda ulusal ve uluslar arası birçok makalesi bulunmaktadır. 10’dan fazla ülekede araştırmalarda bulunan öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Hasan KÖTEN halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.