Ana Sayfa
Duyurular
Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası

Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası

BASIN DUYURUSUDUR

KÜLTÜR KÖPRÜLERİ: 1

Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası”

Yazarlar: Nevnihal Erdoğan-Hikmet Temel Akarsu–Seda Kaplan-Meltem Ezel Çırpı

200 Sayfa – 16x24 – Birinci Hamur Kâğıt

Kocaeli Üniversitesi Vakfı (KUV) Yayınları

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin hazırladığı KÜLTÜR KÖPRÜLERİ projesi yola çıktı. Proje kapsamında yurtdışındaki mimari mirasımız ayrıntılı tarihçeleri,  analizleri, planları, görselleri ve illustrasyonları ile kayıt altına alınarak bir kitap serisi hazırlanacak. Kocaeli Üniversitesi Vakfı (KUV) ve Kocaeli Üniversitesi BAP biriminin de destek verdiği projenin ilk kitabı “Selanik ve Kavala Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mimari Mirası” Kocaeli Üniversitesi Vakfı Yayınevi tarafından özenli bir edisyonla yayınlandı.

Kitapta Osmanlı döneminden kalma mimari eserlere ait tüm ayrıntı ve görsellerle birlikte yörenin tarihçesi ve günümüz sosyolojisine dair analizler ve gözlemler yer almakta.

İlk kitabın yazarları Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan (Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Proje Yürütücüsü), Hikmet Temel Akarsu (Mimar-Yazar- Proje Danışmanı), Seda Kaplan (Y.Mimar-Araştırma Görevlisi), Meltem Ezel Çırpı (Y. Mimar-Araştırma Görevlisi)

Kitapların hazırlanmasında sadece mimarlık fakültesi ve yabancı üniversitelerin değil aynı zamanda profesyonel yazar, çizer ve edebiyatçıların da desteği alındı. Serinin ikinci kitabı “Üsküp ve Ohri Bölgesindeki Osmanlı-Türk Mirası” da yayıma hazır vaziyette olup kısa süre içinde basılacaktır. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nevnihal Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre bu yıl da yaklaşık beş akademisyen ve bir profesyonel yazar ile bir illustratör ve grafik ajansın destek vereceği projede dört kitap için çalışılmaya başlanmış durumda.

Söz konusu KÜLTÜR KÖPRÜLERİ projemizin kamuoyuna duyurulması ve bu değerli mirasımızın tanıtılmasına katkılarınızı bekleriz.

 

Saygılarımızla...

 
Prof.Dr. Nevnihal ERDOĞAN
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı
 
KOÜ
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Anıtpark Yerleşkesi 41300
İzmit/KOCAELİ
TEL:02626 303 42 51